2019/09/18

[DIY] Cum se curăță o tabletă Samsung veche, lipicioasă și murdară

Așa arată acum:


Nu e nouă, dar e albă. Nu un alb perfect, dar acceptabil. Și nu mai e lipicioasă.

Pentru un anume motiv (probabil să nu o scapi din mână ușor) avea pe spate o textură lipicioasă. Care mi-a adunat scame și praf, și deși n-am folosit-o mult, a făcut-o să apară super urâtă.

Așa era înainte:


Am dat cu o cârpă moale cu spirt, rezultatul a fost parțial satisfăcător. Adică într-adevăr scamele și praful s-au dus, culoarea s-a reparat puțin, dar lipiciul a rămas la fel. Și era de așteptat să se urâțească iar în scurt timp. Așa că am inventat metoda nouă: cu un cuțit am răzuit. Da, am răzuit tot ce vezi. Nu eram sigur dacă textul mai rămâne. Din fericire a rămas.


Deci tot stratul ăla lipicios l-am dat jos, în câteva minute. După care am dat din nou cu cârpa moale și spirt. Și rezultatul este, pentru mine, încântător. Da, are zgârieturi acum, dar nu stai cu ochii în ele. Și nu mai am senzația aia de jeg lipicios când o țin în mână. Yay!

Update: zice lumea că nu era intenționat stratul lipicios. Cu atât mai bine că am scăpat de el. Probabil că așa se strică în câțiva ani de zile un strat de plastic de felul ăla.

No comments:

Post a Comment