2018/09/19

[MfC] Digital paintings


8 comments:

 1. sunt operele tale? wow... felicitari! sunt impresionata!
  happy WW 😊

  ReplyDelete
  Replies
  1. Da. M-a apucat dorul și de 25 de zile consecutive desenez zilnic cel puțin un pic. Au început să se adune. Mai multe în contul meu Instagram: https://www.instagram.com/ghitab27/

   Mulțumesc. Mă bucur că vă plac imaginile.

   Happy WW! :)

   Delete
 2. AAAhhh ce tare este cea cu "If you're not sure and you know it clap your hands" :) !!! Super super :D.

  Mi-a facut placere sa iti descopar si admir desenele!! :) Ai un stil deosebit, sensibil, atent la detalii! Iar desenele vorbesc pur si simplu, nu este nimic fortat!! :)
  Felicitari!
  Happy WW
  cu drag
  rux

  ReplyDelete
  Replies
  1. Da... :)) încercam să aplic ceva reguli de compoziție, dar nu eram deloc sigur dacă funcționează.

   Mulțumesc mult. :) Am multe căutări și încercări eșuate... sper să depășesc nivelul încercând să fiu mai consecvent, de aia mi-am propus să desenez zilnic măcar puțin. Până acum am avut mereu perioade când am desenat și perioade când am abandonat. Iar când revin mă simt ca la grădiniță. :)) Când mă compar cu alții de obicei e descurajant, mai am ani-lumină până departe, dar obișnuiesc să păstrez și desene vechi... și când văd măcar un pic de progres, mă motivează. :)

   Cu desenul cel mai mult îmi place că te-nvață să vezi în jur lucruri pe care de obicei nu le băgai în seamă. Lumea devine mai plină de detalii, pe care le observi de multe ori instant. Și că te ajută să descarci stări pentru care nu găsești cuvinte... De multe ori doar las să curgă ce simt și mă amuz de ce iese. Sau pornesc cu linii și forme la întâmplare încercând să văd ceva acolo. E un joc super de jucat și pe hârtie. Pui pe cineva să tragă la întâmplare linii și tu faci desen din ele adăugând alte linii.

   Apoi e amuzant când te plimbi prin natură și interpretezi unele lucruri văzând acolo tot felul de posibile desene. Duminică, într-o plimbare prin pădure am văzut o frunză în formă de vioară. I-am făcut poză și m-am amuzat cu prietenii. (Am pus-o aici: https://www.instagram.com/p/Bnx1dktFWF2/?taken-by=ghitab27) Cred că dezvoltă imaginația și ochii și te ajută să fii creativ oriunde e nevoie. :)

   Mulțumesc mult. Happy WW!

   Delete
  2. Daaaaaaaaaaaaaaaaa si eu patesc la fel cand nu desenez cu anii.... :)))))))
   Acum tot incerc sa imi reimblanzesc tableta grafica sa ma asculte. Eu fac o bucla, pe ecran imi apar niste sageti ... Nu imi dau seama. Poate o fi si laptopul prea plin, dar de la inceput cu programul acesta am avut probleme :( [ cu softul tabletei mai cred, cea veche nu mi-a facut asemenea figuri si parca si aluneca mai frumos]
   Mult spor la desenat :)!!

   Delete
  3. Setările-s cele mai neplăcute. :)) Dar apoi să curgă culorile. :) Mult spor și ție!

   Delete
 3. Tare frumoase! Mi-am dorit de multe ori să pot desena pe computer. Am încercat și nu am reușit. Știi vreun link cu sfaturi pentru începători de la zero? Mi-ar fi de mare folos să îmi ilustrez povestirile. Mulțumesc!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulțumesc mult.

   Aveți nevoie de o tabletă grafică. (Wacom Intuos 5, sau alta dar Wacom recomand.)

   Apoi tutoriale:
   - specifice tabletei grafice (manual + video-uri pe youtube)
   - specifice software-ului folosit pentru desenat (recomand Krita) - se găsesc pe YouTube (gratis) sau pe gumroad.com (plătite la bucată). Recomand și GIMP sau MyPaint (sunt gratis ambele). Dacă faceți un job din asta atunci Photoshop, dar e scump.
   - tutoriale de Photoshop, cursuri complete pe lynda.com
   - tot pe lynda.com am văzut un curs foarte bun de GIMP
   - tutoriale de digital painting (găsiți pe YouTube sau pe site-uri gen https://www.ctrlpaint.com/)
   - tutoriale de desen și pictură în general: cărțile și video-urile lui James Gurney. Mai ales cartea Light and color.

   Apoi să vă abonați la desenatori buni, să vedeți care sunt desenatorii la care ei se abonează (de obicei și mai buni), așa sunteți în temă cu multe lucruri.

   Plus exercițiu regulat (ar fi super zilnic) și interacțiune cu alți artiști.

   Cu tableta grafică e un chin la început, câteva săptămâni pentru că e un alt mod de lucru. Dar după ce vă familiarizați devine la fel de ușor sau chiar mai ușor decât creion pe hârtie. E un drum lung, la mine progresul a fost și este anevoios, dar merită tot efortul - dincolo de frustrări de moment - se adună o grămadă de lucruri frumoase, un nou mod de a comunica cu exteriorul. La un moment dat, într-o pauză de la alte activități, îți lași sufletul să curgă în culori și lucruri pe care nici nu le știi spune altfel apar acolo și rămân amintiri.

   Mult succes! Vreau și eu link unde să urmăresc progresul. :)

   Delete